Ugrás a tartalomra

A demográfiai elöregedést kizárólag közös erővel lehet megfékezni

2021.05.25
18:10
2021.05.26
18:03
Forrás
Pannon RTV
A népességpolitikáról és a családok helyzetéről tanácskozott ma Törökbecse vezetőivel a szerb családvédelmi és demográfiai segédminiszter.

Az elmúlt években az illetékes minisztérium és Törökbecse önkormányzata között kitűnő volt az együttműködés, ez a jövőben is folytatódik. Aleksandra Čamagić, családvédelmi és demográfiai segédminiszter elmondta, az anyagiakon túl más módon is támogatni kell a családokat: „Rajtunk múlik, törekednünk kell rá, hogy jobb képet kapjunk, illetve, hogy a családok helyzetén javítsunk. Ez nem csupán az anyagiaktól függ, hanem a jóakarattól, valamint rá kell mutatni a sikeres példákra. Köztudott, hogy a családok számára jelentős összeget irányoznak elő, és azt is tudjuk, hogy milyen intézkedéseket tesz az állam ezzel a kérdéssel kapcsolatban. A szülők, a várandós kismamák segítése, ugyanakkor mindehhez hozzájárulnak a több ilyen jellegű programok is, melyeket az önkormányzatok valósítanak meg.”

Az elmúlt években a bánáti községben különös figyelmet fordítanak a népességpolitikára, azzal a céllal, hogy minél több fiatal vállaljon gyereket. A község évi költségvetésből jelentős összeget irányoznak elő az újszülöttek, a kismamák, az óvodások, iskolások, főiskolások és egyetemisták támogatására – mondta Saša Maksimović. Törökbecse polgármestere kiemelte: „Önkormányzatunk a lehetőségekhez mérten a gyermekeket a születésüktől kezdődően szinte a felnőttkorig kíséri. A mesterséges megtermékenyítéstől kezdve, melynek országos sikeréhez a köztársaság nagy mértékben hozzájárult, a pályázási lehetőségek könnyítésével, az erre vonatkozó anyagi támogatás összegének növelésével.”

Törökbecse községben az újszülöttek 20.000 dináros egyszeri anyagi támogatásban részesülnek, ami mellé a jövőben babacsomagot is kapnak majd.

Törökbecse
Saša Maksimović
Aleksandra Čamagić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.