Ugrás a tartalomra

Vajdasági települések is ringbe szállnak a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen

2021.05.26
12:14
2021.05.26
20:48
Forrás
Pannon RTV
Idén először határon túli magyar lakta települések is indulhatnak a Magyarországon 28 éves hagyománnyal rendelkező Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen. A programra már több vajdasági település is jelezte részvételi szándékát.

Magyarkanizsa is részt vesz a versenyen. A Tisza-menti községben az elmúlt években több közterületű fejlesztés is megvalósult, az önkormányzat pedig mindezt népszerűsíteni is szeretné.

Varnyú Zoltán, a magyarkanizsai városi kertészet vezetője: „Gondolok itt elsősorban a mögöttünk lévő Népkertre, amelynek központi része a régi fényében pompázik. Vagy a Jézus Szíve szobornál megújult kis térre, amely a város egyik gyöngyszemé vált. A tavalyi évben pedig a városközpont egyik parkja újult meg.”

Magyarkanizsán kívül Topolya, Szabadka, Zenta, Ada és Törökkanizsa is jelezte csatlakozási szándékát. A versenyre kizárólag önkormányzati települések jelentkezhetnek, a részvétel ingyenes. A regisztráció és a települések bemutatkozása is online felületen történik. A zsűri a település köztereinek, zöldterületeinek állapotán kívül figyelembe veszi a település környezetvédelmi programjait és a turisztikai fejlesztéseket is. A program vajdasági koordinátora a magyarkanizsai LandART civil szervezet.

Sáfrány Túrú Ágnes, a LandART civil szervezet  elnöke: „A verseny a célja, hogy a motiválja a településeket egy rendezett és turisztikailag vonzó településkép kialakítására, a környezettudatos gondolkodásmód megerősítésére, a településen élők összefogásának ösztönzésére és életminőségük javítására, valamint természeti és építészeti örökség megőrzésére.”

A versenyre június 15-ig lehet jelentkezni. Bővebb információt a programmal kapcsolatban a magyarkanizsai LandART civil szervezet tud nyújtani a 063/8-240-557-es telefonszámon.

Vajdaság
Magyarkanizsa
Ada
Zenta
virág
Virágos Magyarország
köztér
LandART

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.