Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa megcsókolta egy holokauszttúlélő rabszámát

2021.05.26
19:47
2022.05.03
15:15
Forrás
MTI, Index.hu
A 81 éves fehérorosz Lidzija Makszimovics feltűrte ruhája ujját a szerdai audiencián, hogy megmutassa a katolikus egyházfőnek a számot, amellyel megjelölték a koncentrációs táborokba belépő rabokat, a pápa pedig megcsókolta a tetoválást.

A nő átölelte a pápát és váltott vele néhány szót. Elmondta, hogy hároméves volt, amikor a táborba deportálták. Makszimovicsot 1943-ban deportálták, és egy olyan barakkba került, amelyben azokat a gyerekeket tartották, akiket Josef Mengele náci háborús bűnösnek, az egykori auschwitzi koncentrációs tábor orvosának szörnyű kísérleteihez használtak.

Makszimovics a többi túlélővel együtt 1945 januárjában szabadult meg a tábor szörnyűségétől, amikor is a tábort felszabadító szovjet csapatok egy lengyel családnak adták őt. A nő egyébként azért látogatott Olaszországba, mert ott mutatják be az életéről szóló dokumentumfilmet. A Memoria Viva nevű egyesület projektjeként készült film címe „70072, a lány, aki nem tudott gyűlölni”.

holokauszt
túlélő
csók
Ferenc pápa

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.