Ugrás a tartalomra

Szabadkai szecesszió – a Kosztolányi Dezső Színház legújabb előadása

2021.05.28
14:43
2021.05.28
17:25
Forrás
Pannon RTV
Június harmadikán mutatják be az idei évad utolsó előadását a Kosztolányi Dezső Színházban. A darab címe Szabadkai szecesszió, témája pedig a megszokottól való eltérés, a szecesszió mint művészeti szellemiség.

Az előadás a szecessziós műalkotásokba zárt idő szellemét igyekszik feltérképezni, tükröt kíván tartani a közönség elé, amelyben megjelenik egy potenciális emberséges jövő képe. A Kosztolányi Színház társulatához csatlakozik Ladik Katalin, a darab rendezője és szerzője pedig Zlatko Paković.

„Kapcsolódunk-e egyáltalán hozzá, vagy csak élünk ebben a városban, vagy bármelyik másikban, amelyet más műalkotások jellemeznek, és nincs semmilyen kommunikáció közöttünk, semmilyen hatásuk nincs ránk, mint a színház esetében? Kérdés, hogy elmegyünk a színházba, és úgy jövünk ki onnan, mint bármely más középületből, vagy történik valami változás? Hatással van-e ránk a színházi előadás, változást hoz-e az életünkbe?”

Kosztolányi Dezső Színház
KDSZ
előadás
Szabadkai szecesszió
Zlatko Paković

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.