Ugrás a tartalomra

Ma kiderül, ki lesz az idei BL győztes

2021.05.29
08:10
2021.05.29
18:36
Forrás
Pannon RTV
Az angol házidöntőben a Manchester City és a Chelsea csap össze Portóban. A városba érkező szurkolók már összecsaptak az utcákon.

Az eredeti tervek szerint a mérkőzést Isztambulban játszották volna, de mivel Törökország az ottani koronavírus-helyzet miatt piros besorolás alá került Nagy-Britanniában, ezért a szurkolóknak hazatértük után 10 napot szállodai karanténban kellett volna tölteniük. Ez legalább 12 ezer embert érintett volna, mert az angol csapatok szurkolói 6-6 ezer jegyet kaptak a fináléra. Összesen 16,5 ezer szerencsés néző lehet ott a Dragao Stadion lelátóin.

A helyszínre érkező szurkolók már szerdán este összecsaptak. Kisebb összetűzések csütörtökön is voltak a két csapat szurkolói között.

A portugál rendőrök több esetben is intézkedtek.

A Manchester Citynek ez lesz az első döntője a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban. Pep Guardiola edzőként harmadszor nyerheti meg a BL-t, az első kettőt még a Barcelona vezetőjeként jegyezte 2009-ban és 2011-ben.

A Chelsea 2008 és 2012 után harmadik BL-fináléjában szerepel. Mind a két eddigi döntője 11-es párbajjal fejeződött. Az elsőt a Manchester United ellen nem sikerült megnyernie, de 2012-ben a büntetőpárbaj után jobbnak bizonyult a Bayern Münchennél, és ezzel a klub megszerezte első BL-címét. A 2020/2021-es Bajnokok Ligája fináléját este 9 órakor játsszák.

Bajnokok Ligája
Chelsea
Manchester City

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.