Ugrás a tartalomra

Összefogással szépül a Zorka Helyi Közösség

2021.05.29
12:56
2021.05.29
16:14
Forrás
Pannon RTV
Az évente megszervezett szemétszedési akció során a szabadkai városrész utcáit önkéntesek, a Masterplast YU Kft. és az 56-os Műhely Civil Szervezet tagjainak részvételével tisztítják meg.

A jó időt kihasználva több helyi önkéntes vett részt a Vajdasági Magyar Szövetség zorkai helyi szervezete által rendezett szemétgyűjtési akción. Kesztyűt és szemeteszsákot ragadva indultak el a környékbeli utcákban, hogy minél több hulladékot összegyűjtsenek.

Bali Irén: „Sajnos más szemetét kell mindig összeszednünk. Az itteni lakosok eléggé fegyelmezettek, mindenkinek van saját szemetese, és kiteszik, mert hetente jön a szemetes és elviszi. De vannak olyanok, akik erre járva a kocsikból dobják ki a kis zacskókba bekötött szemetet.”

Sok felelőtlen polgár van, aki a háztartási szemetet vagy az építkezési törmeléket közterületen, vagy a közeli erdőben hagyja - mondja Kudlik Zoltán, a Zorka helyi közösség elnöke.

„Vannak olyan polgárok, akik felveszik a harcot és próbálják tisztábbá tenni a környezetüket. Ez egy nagyon szép akció, ahol a civil szféra, illetve az állami szféra és a gazdasági szféra találkozik egymással. Mivel a helyi közösség és a politikum, a VMSZ helyi szervezete és a Masterplast YU Kft. mellett az 56-os Műhely Civil Szervezet is részt vesz ebben az akcióban, el lehet mondani, hogy ez egy széles körű kezdeményezés.”

Kudlik Zoltán hozzátette, a probléma megoldásához nagyobb volumenű összefogásra lenne szükség, hogy az illegális szemétlerakást visszaszorítsák a városban.

Szabadka
Zorka Helyi Közösség
Kudlik Zoltán
szemétszedés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.