Ugrás a tartalomra

Megérkezett Csehországba a Szerbia által adományozott vakcina

2021.05.31
17:38
2021.05.31
17:53
Forrás
MTI
Több mint 100 ezer adag Pfizer/BioNTech adag koronavírus elleni védőoltást adományozott Szerbia Csehországnak.

Az adomány egy cseh katonai repülőgéppel érkezett Belgrádból Prágába. Aleksandar Vučić szerb államfő május 20-án történt prágai hivatalos látogatása során jelentette be, hogy Szerbia Pfizer/BioNTech vakcinát ajándékoz a cseheknek. A 10,7 millió lakosú Csehországban eddig több mint 5,2 millió adag oltóanyagot adtak be.

Andrej Babis cseh kormányfő közölte, hogy a vakcinákat a prágai repülőtérről az Általános Egyetemi Kórházba (VFN) szállítják, ahonnan az állami gyógyszerfelügyelet engedélyének kiadása után átviszik a főváros Liben nevű kerületében lévő O2 universum oltóközpontba. Ezt a központot a közelmúltban helyezték üzembe, és napi több ezer vakcina beadására alkalmas.

A járványügyi helyzet az utóbbi hetekben jelentősen javult Csehországban. Vasárnap 113-ra csökkent a napi igazolt fertőzések száma, ami egyharmaddal kevesebb, mint egy hete, és a tavaly augusztus eleji adatoknak felel meg. A koronavírus-járványban elhunytak száma eddig 30 108. A múlt hét végén kevesebb mint tíz ember halt meg a Covid következtében. Az aktív fertőzöttek száma vasárnap 11 ezerre csökkent.

vakcina
védőoltás
Csehország
adomány

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.