Ugrás a tartalomra

Itt képzik a jövő mérnökeit

2021.05.31
21:49
2021.05.31
22:06
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola 1960-ban alakult, és hamarosan vezető intézménnyé vált műszaki felsőoktatás területén az országban.

Az elmúlt több mint fél évszázad alatt több ezer mérnök szerzett itt oklevelet különböző műszaki és mérnökszakokon. A főiskola az elméleti alapokra és a legújabb műszaki-tudományos eredmények oktatására összpontosít, de tudás a gyakorlatban való alkalmazására is hangsúlyt fektet. A Közügyekben Fürstner Igor az intézmény igazgatója elmondta, hogy a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola a 2021/2022-es tanévben összesen 220 hallgatót ír be alapfokú szakképzésre a következő eloszlás szerint: Elektrotechnika – alapfokú szakképzésen 30 hallgatót, Informatika – alapfokú szakképzésen 100 hallgatót, Mérnöki Menedzsment – alapfokú szakképzésen 30 hallgatót, Gépészet – alapfokú szakképzésen 30 hallgatót és, Mechatronika – alapfokú szakképzésen 30 hallgatót.

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán a hallgatók kiválóan felszerelt tantermekben sajátíthatják el a szakmájuk gyakorlati oldalát és a diplomálás után szinte azonnal munkába is állhatnak. Fürstner Igor, igazgató, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „Amennyire tudunk, mi próbálunk flekszibilisek lenni, de azzal, hogy nem akarunk túlságosan specializálódni csak egy cég felé. Az sohasem jó. Több cég van. Mi próbáljuk azt a tudást adni, amely lehetővé teszi a mérnöknek, hogy gyorsan akalmazkodni tudjon.”

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.