Ugrás a tartalomra

Vajdasági oktatáskutatás 2020

2021.06.01
21:03
2021.09.10
16:33
Forrás
Pannon RTV
A nagyszabású középiskolai felmérése során öt területet térképeztek fel. A kutatás eredményeiből az is kiderül, hogy mivel motiválhatóak a középiskolások.

Több, mint 5500 középiskolás töltötte ki a kérdőíveket, 27 vajdasági középiskolából a vajdasági oktatáskutatás 2020 című projekt keretében. Nagy volumenű kutatás volt, több, mint 40 szakember dolgozott rajta. A vizsgálat célja a vajdasági középiskolás tanulók tanulási motivációval kapcsolatos célorientációinak és a hozzájuk köthető osztálytermi célstruktúráknak a feltárása, összehasonlítása, illetve az ezek között fennálló kapcsolatok identifikálása, értelmezése, figyelembe véve a szociokulturális hátteret és a tanulási teljesítményt.

A felmérésben résztvevő tanulóknak két online kérdőívet kellett kitölteniük. A kutatásban 10 község 27 vajdasági tanintézménye vett részt. Az általános elemzés után, egy adott intézmény eredményeit elemzik majd, amely mintaként, ötletforrásként is szolgálhat majd a többi középiskolának - mondta el Pásztor Krisztina, a Probitas Civil Szervezet elnöke a Közügyekben.

Probitas Civil Szervezet
Pásztor Krisztina
Vajdasági oktatáskutatás 2020
Hajnal Jenő
Jerasz Anikó
Magyar Nemzeti Tanács

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.