Ugrás a tartalomra

Megérkezett a Bíró Károly-szobor Szabadka főterére

2021.06.02
11:00
2021.06.02
13:14
Forrás
Pannon RTV
A város egykori polgármesterének egész alakos szobrát pénteken, a nemzeti összetartozás napján avatják fel 12 órai kezdettel. Az ünnepélyes szoboravatót a Pannon Televízióban, a Szabadkai Magyar Rádióban és a honlapunkon is élőben követhetik.

Bíró Károly a közép-európai, szecessziós Szabadka megálmodója és megvalósítója, a Városháza építtetője. 16 éves tevékenysége a mai napig meghatározza Szabadka arculatát, szellemiségét, így örökségének ápolása közös ügy - emelte ki korábban Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület VMSZ-es elnöke. A pénteki szoboravatót a Pannon Televízió és a Szabadkai Magyar Rádió élőben közvetíti, az adást a honlapunkon is figyelemmel kísérhetik.

A Közügyek összefoglalójából többet is megtudhatnak arról, hogy ki volt Bíró Károly.

Bíró Károly
Szabadka

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.