Ugrás a tartalomra

Segítsük újra Lana felépülését!

2021.06.02
12:18
Forrás
Facebook
Ismét segítségre van szüksége Lanának, annak az SMA-s szerbiai kislánynak, aki tavaly vette fel az Egyesült Államokban a Zolgensma-terápiát.

Lana állapota folyamatosan javult, megtanult ülni, és az ujjait is egyre ügyesebben mozgatja. A még mindig az USA-ban lábadozó kislány azonban egy vírusfertőzés miatt újra kórházba került. Az intenzív osztályon való ellátás napi 16 ezer dollárba kerül, a számla összege máris félmilliónál tart. A család már szervezi Lana átszállítását Budapestre, a speciális repülőgéphez szükséges összeget még tudják biztosítani az alapítványi forrásokból. A kórházi számla rendezéséhez azonban most ismét segítségre van szükségük. Aki teheti, küldje el a 808-as kódot a 3030-as számra, ezzel 200 dinárt biztosítva a kislány felépüléséhez. 

Lana és a bajmoki Pál Gajódi Olivér sorsa a kezdeti hónapokban gyakran összefonódott, számos közös gyűjtést is szerveztek nekik Szerbia-szerte. A kislány gyógykezelésére néhány hónappal korábban gyűlt össze a pénz, mint Olivérnek. 11 hónapos volt, amikor a család elutazhatott az Egyesült Államokba, hogy ott vegyék fel a génterápiát.

 

Lana Jovanović
gyűjtés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.