Ugrás a tartalomra

Kásler: Petőfi Sándor példakép lehet az ifjúságnak

2021.06.03
12:53
2021.06.03
14:16
Forrás
MTI
A magyar emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: Petőfi Sándor gondolkodásának alapja a nemzet volt.

Petőfi Sándor manapság ugyanolyan értékes, mint amilyen a saját korában volt, és - életét helyesen értelmezve - példakép lehet az ifjúságnak - fogalmazott a magyar emberi erőforrások minisztere a 2022-2023-as Petőfi-emlékév kapcsán Kiskőrösön. Kásler Miklós szerint a 200 éve született költő a vértelen forradalmat indította el, azt a pillanatot tudta megragadni, amire régóta készültek a magyarok. Hangsúlyozta: Petőfi Sándor gondolkodásának alapja a nemzet volt, "honfiúi szeretettel szerette hazáját, amiért mindent képes volt feláldozni, akár még az életét is".

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón bejelentette: a nemrégiben megalakult megyei Petőfi emlékbizottság koordinálja a Talpra magyar! elnevezésű megyei programsorozatot, amely a Petőfi-jubileum méltó megünneplése érdekében az emlékév szinte minden napjára tartogat majd egy-egy programot.

Petőfi Sándor
Kásler Miklós
emlékév

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.