Ugrás a tartalomra

A kereszténység és a magyar nemzet szoros kapcsolatban áll egymással

2021.06.03
17:35
Forrás
MTI
Semjén Zsolt, magyar miniszterelnök-helyettes az egyházi, a külhoni magyar és a magyarországi nemzetiségi élet kiválóságainak adott át kitüntetéseket.

A kereszténydemokrata politikus a Karmelita kolostorban az egyházi, a külhoni magyar, a magyarországi nemzetiségi élet kiválóságainak adott át március 15. alkalmából odaítélt kitüntetéseket a magyar állam nevében két ünnepségen.
Semjén Zsolt a rendezvényen úgy fogalmazott, a kereszténység és a magyar nemzet közötti szoros kapcsolat különösen fontos "itt és most" a külhoni magyarság számára, hiszen intézményeik alapvetően egyházi fenntartásban vannak. Ez biztosítja nemzeti kultúránk, hagyományaink megmaradását is - emelte ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyarok számára különösen tanulságos a nemzeti lét és a kereszténység összekapcsolódása, hiszen több "hozzánk hasonló" keleti nép - mint például az avarok vagy a besenyők - eltűnt a történelem során. A magyarság viszont fenn tudott maradni, mert Szent István "a kereszténység fundamentumára építette fel a magyar nemzet katedrálisát" - jelentette ki. 

Semjén Zsolt hangsúlyozta: a magyar társadalomnak egy olyan közösségéről van szó, amely kitüntetett módon képviseli és védi a nemzeti értékeket, a magyar nemzet megmaradását.

Semjén Zsolt
kereszténység
magyar

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.