Ugrás a tartalomra

Fejsztámer: az összetartozás összefogást eredményez

2021.06.04
18:41
2021.06.04
18:59
Forrás
Pannon RTV
A Nemzeti Összetartozás Napja 11 éve az a nap, amikor nem gyászolunk, hanem ünnepelünk, fejet hajtunk a nemzet előtt, mely nem ismeri az országhatárokat - mondta ünnepi üzenetében Fejsztámer Róbert.

Magyarkanizsa polgármestere közösségi oldalán közzétett beszédében arra kérte polgártársait, hogy ápolják és őrizzék meg a magyar összetartozást és annak fontosságát és nem csak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, hanem mindennapjainkban.

„A magyar Himnuszt hallva egyaránt megborzongunk, a magyar népdalok ünneplőbe öltöztetik lelkünket, legalább egy Petőfi verset fejből tudunk, ismerjük a fehér ló legendáját és Bartók Béla munkásságát. Az összetartozás pedig összefogást eredményez. Az anyaország támogatását, melynek gazdaságfejlesztési törekvéseit ma már a mindennapjainkban is érezhetjük. Az otthonteremtés és az itthoni boldogulás komoly magyarországi segítséget kap évek óta. A Magyar Kormány támogatásában részesülnek a nemzeti jelentőségű intézmények és programok; óvodák, iskolák, kollégiumok újulnak meg; a vállalkozók támogatását célzó mentorprogram elsőként a Vajdaságban került bevezetésre; de folyamatosak az ösztöndíjprogramok, az egyházi és sporttámogatások is.”

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.