Ugrás a tartalomra

Gázfűtésre tért át a kishegyesi központi óvoda

2021.06.07
13:05
2021.06.07
15:42
Forrás
Pannon RTV
Az energiatakarékos fűtési rendszer kialakítását a környezetvédelmi minisztérium támogatta.

Két új kazánnal gazdagodott a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézményhez tartozó kishegyesi központi óvoda. A beruházást 745 ezer dinárral támogatta a szerb környezetvédelmi minisztérium.

Az óvodában három óvodás és egy bölcsődés csoport jár, összesen 80 gyerek. A fűtést eddig gázolajjal működő kazánnal oldották meg, ezt váltja fel a két új, nagy kapacitású gázkazán, a felszerelésük már megtörtént. Csak a mérőállomás elhelyezése maradt hátra. Janó Mária, igazgató, Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény, Kishegyes: „Eddig az óvodánkban egy régi típusú kazánnal fűtöttünk, ami gázolajjal működött, és ez igen költséges fűtési mód volt, úgyhogy nagyon örültünk, amikor lehetőség mutatkozott arra, hogy ezt a gázfűtést bevezessék ide a központi óvodába is, ebből kifolyólag mi jelentős költségmegtakarításra számítunk, ami az energiatakarékosság szempontjából is nagyon fontos.”

Az új, energiatakarékos fűtési rendszer a környezetvédelmi minisztérium kazáncsere projektjén belül valósulhatott meg, amelyre a helyi önkormányzat pályázott. Sándor István, alpolgármester, Kishegyes: „Főleg a covid-helyzet mutatott arra rá, hogy az óvoda mint intézmény nem tudta pontosan mennyi fűtőolajat kell, hogy berendeljen, hiszen nem lehetett tudni, hogy mikor lesz oktatás, és mikor nem, ezért a gázkazánnal automatikussá válik a fűtés, olcsóbb lesz a fűtés, környezetkímélő lesz a fűtés, illetve jobban tervezhető, hiszen amikor szükség van, csak akkor fognak működni a kazánok, ezáltal nem kell azt a procedúrát végigvinni, hogy folyamatosan megrendeljék a fűtőolajat.”

Az előző években a központi óvoda épületén már kicserélték a nyílászárókat, illetve elvégezték a hőszigetelést. A tervek között szerepel az óvoda tetőszerkezetének cseréje, illetve a kishegyesi gazdászati óvodát is szeretnék gázfűtésre kapcsolni.

óvoda
Kishegyes
gázfűtés
Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény
kazán
Környezetvédelmi Minisztérium

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.