Ugrás a tartalomra

Közvita az autópálya építéséről Torontálvásárhelyen

2021.06.08
14:28
2021.06.08
15:57
Az illetékesek szerint sok észrevétel érkezett Antalfalva község területéről, ezért a június 2-án, Belgrádban megtartott közvita után, szerveztek egy újabb egyeztetést a község lakóinak.

Lakossági fórumot tartottak a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék autópálya építése kapcsán Torontálvásárhelyen. Az illetékesek szerint sok észrevétel érkezett Antalfalva község területéről, ezért a június 2-án, Belgrádban megtartott közvita után, szerveztek egy újabb egyeztetést a község lakóinak. Sok polgár nem szívesen adná el a földjét az autópálya építése miatt.

Lálity Urbán Emese, építési államtitkár, Szerbia: „Ezen a közvitán több mint 250 észrevétel érkezett be és ezeknek az értékelése folyik. Nagyon sok észrevétel érkezett arról a témáról, hogy ugye itt az első és másodosztályú földek kisajátítására lenne szükség, hogy az autópálya a jelenleg elfogadott útvonalon haladjon végig. Ma a szakbizottság, aki vezeti ezt a közvitát, biztosította arról a lakosokat, hogy a minisztériumnak, amellett, hogy az autópálya kiépítése az elsődleges cél, arról a szándékáról sem fog letenni, hogy a lakosoknak ez egy pozitív visszajelzés legyen, tehát, hogy mindenkinek a magánjellegű érdekeit is, amennyire csak a jogi rendelkezések ezt megengedik, hogy elfogadják és ez alapján szülessen meg a végleges döntés.”

Torontálvásárhely

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.