Ugrás a tartalomra

Választások lesznek Radičevićen és Pecesoron

2021.06.08
15:23
2021.06.08
17:20
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap Óbecse község két helyi közösségében: Radičevićen és Pecesoron helyi közösségi választásokat tartanak.

Mindkét településen 9 tanácstagot választanak a szavazásra jogosult polgárok. Radičevićen pár magyar él. Pecesor egy szinte teljesen magyar falu. A Szerb Haladó Párt több jelöltet is támogat ezeken a településeken. A Vajdasági Magyar Szövetség több pecesori jelöltet támogat, Radičevićen a VMSZ nem támogat jelöltet.

Kiss Igor, a VMSZ óbecsei helyi szervezetének elnöke: „Hat olyan egyéni jelölt van, akiket a VMSZ támogat. A napokban többször is pozitív hír volt Pecesorról, szombaton lepleztük le dr. Király Zoltán akadémikus emléktábláját, ugyanaznap meglepte a pecesoriakat az, hogy hosszú idő után kicsit meg lett javítva a pecesori út, amely összeköti Pecesort Óbecsével. Egyik legnagyobb ígéretünk az, hogy a pecesori iskola, illetve maga Pecesor kap egy új játszóteret, ezt a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával holnap meg is fogják kapni.”

Radičević
Pecesor
helyi közösségi választás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.