Ugrás a tartalomra

Hazaérkeztek az afganisztáni misszió utolsó magyar katonái

2021.06.09
09:55
Forrás
MTI
Visszatért Magyarországra az afganisztáni misszió utolsó kilenc magyar katonája kedd este.

Az afganisztáni NATO-kötelékben a magyar katonák az elmúlt 18 évben számtalan feladatot láttak el a könnyűlövész-századtól és a helikopterkiképzéstől kezdve a biztosító csoporton keresztül az egészségügyi és a mentorcsoportig. A NATO 20 éve van jelen Afganisztánban, a szövetségesek április közepén döntöttek a csapatkivonás megkezdéséről. Joe Biden amerikai elnök sikeresnek értékelte a missziót és jelezte, szeptember 11-ig az utolsó amerikai katona is hazatér Afganisztánból. A dátum jelképes, ugyanis az Egyesült Államok és a NATO a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően kezdett hadműveleteket Afganisztánban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet felszámolása érdekében.

Afganisztán
katona

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.