Ugrás a tartalomra

Beszélni kell az emberi- és kisebbségi jogokról

2021.06.09
11:23
2021.06.09
17:32
Forrás
Pannon RTV
Milyen lesz a még meg nem született gyermekeink jövője, hogyan élnek majd az idősek, milyen lesz Szerbia gazdasága és környezetvédelme, hogyan érhetjük el a nulla légszennyezést, vagy hogyan csökkenthető a diszkrimináció?

Ezekről kezdeményez beszélgetést a szerbiai emberi- és kisebbségi jogok és társadalmi párbeszéd minisztériuma. Gordana Čomić illetékes tárcavezető palicsi találkozóján kiemelte, a cél, hogy alkalmazzák a szerbiai törvényeket és lehetővé tegyék a fejlődést. Beszélni kell minden problémáról, minden területen és megoldást találni rájuk - tette hozzá. A következő alkalommal a Palicsi-tó vizével, annak szennyezettségével is szeretnének foglalkozni.

Gordana Čomić, emberi- és kisebbségjogokért, társadalmi párbeszédért felelős miniszter, Szerbia: „Azok az információk, amelyeket most kaptunk Szerbia egész területéről, az az, hogy a legnagyobb nehézség abban van, hogy párbeszédet folytassanak egy adott területen, egy adott körzetben, hogy az emberek beszélgessenek egymással, nem magukról, hanem arról, hogy mi érdekli az embereket, akik azon a területen élnek, amelyért felelősek. Beszélgetünk a fenntartható fejlődésről, valamint arról, hogy a helyi szintű embereknek mit kell elmondaniuk a magasabb kormányzati szinteken, ahhoz, hogy majd 2030-ban milyen kinézete legyen a körzetnek.”

Gordana Čomić
Emberi jogok
kissebbségi jog

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.