Ugrás a tartalomra

Várja új tanulóit a Paulinum Szabadkán

2021.06.09
13:11
2021.06.09
17:20
Forrás
Pannon RTV
A következő iskolaévben is várja a diákokat a Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Szeminárium Szabadkán.

Az egyházi alapítású intézmény alkalmazkodik az általános gimnáziumok tanmenetéhez, előtérbe helyezve az anyanyelv, az idegen nyelvek, a hittan oktatását. A diákoknak lehetőségük van bentlakásra is, a kollégiumban nagy hangsúlyt kap az erkölcsi ismeretek elsajátítása, és a lelki formálódás. A fiúgimnáziumba június második felétől várják a jelentkezőket. Nem kell külön felvételi vizsgát tenni, a jelentkezőknek egy beszélgetésen kell részt venniük.

Miocs József, igazgató, Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Szeminárium: „Kisérettségi után, amikor megvannak az okmányok, a bizonyítvány, akkor lehet jelentkezni. Ez annyit jelent, hogy június második felétől július első feléig van egy első iratkozási időszak, és augusztus 20-tól szeptember 1-ig van egy második iratkozási időszak. Az utóbbi években van hely, és örömmel várunk mindenkit, mert a jó tanári kar szeretné a tudását átadni.”

Miocs József
Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Szeminárium

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.