Ugrás a tartalomra

Továbbra is kedvező a járványhelyzet Szerbiában

2021.06.09
15:25
2021.06.09
19:08
Forrás
Pannon RTV
200 alatt az új koronavírusos esetek száma az országban. Újabb hat település érte el az 50 százalékos átoltottságot. 83 ezer Pfizer/BioNTech vakcina érkezett Szerbiába.

198 új koronavírusos esetet regisztráltak a mintegy 9 400 tesztből. 8 személy belehalt a betegségbe. Kórházban 510 embert kezelnek, lélegeztetőgépen 20-an vannak.

Szerbiában eddig több mint 4,88 millió adag koronavírus elleni védőoltást használtak fel. A legfrissebb adatok szerint a vakcina mindkét dózisát eddig csaknem 2 millió 250 ezer lakos vette fel.

Ana Brnabić gratulált Medveđának, Nagybecskereknek, Svrljignek, Zaječarnak, Šabacnak és Zombornak amiért csatlakoztak azokhoz a városokhoz, ahol a felnőtt lakosság több mint 50 százalékát beoltották már. A szerb miniszterelnök ugyanakkor aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Szerbia lakosságának még mindig csak mintegy 48 százalékát immunizálták. Jobban kell akarnunk, hogy visszaszerezzük a régi életünket - írta Brnabić a Twitteren.

Újabb 83 ezer adag Pfizer/BioNTech koronavírus elleni védőoltás érkezett Szerbiába - jelenti az egészségügyi minisztérium. Az amerikai-német gyártmányú vakcina 83 070 adagját a belgrádi Torlak Intézetbe szállították.

koronavírus
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.