Ugrás a tartalomra

Autóalkatrész-gyár nyílt Jagodinában

2021.06.10
12:41
2021.06.10
12:50
Forrás
Szerbiai RTV
Az ünnepélyes megnyitón részt vett Aleksandar Vučić.

A német Fischer Automotive Systems magas kategóriájú járművekhez készít majd tartozékokat, illetve alkatrészeket. A beruházás 40 millió euróból valósult meg, a gyárban pedig 350 munkást foglalkoztatnak.  A szerb államfő hangsúlyozta, Jagodinában további gyárak létesítésére lenne szükség,  csakúgy mint Ćuprijában, Despotovacon és Svilajnacon. Továbbá Rekovac településen is ez a cél, de Vučić szerint nehéz befektetőket találni, mivel a település kicsi és munkaerőhiány van. A Belgrád-Pristina párbeszéd kapcsán elmondta, hogy hétfőn utazik Brüsszelbe, a tárgyalások pedig kedden kezdődnek. Véleménye szerint a megbeszélések nem lesznek könnyűek.

Aleksandar Vučić
Jagodina
autóalkatrész
Fischer Automotive Systems

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.