Ugrás a tartalomra

Véget ér a bácskossuthfalvi 9+1 Nemzetközi Művésztelep

2021.06.12
12:58
2021.06.12
16:50
Forrás
Pannon RTV
A tábor a járványhelyzet miatt óvatosságból idén a itteni művészekre támaszkodott.

Több évtizedes hagyománynak örvend a bácskossuthfalvi 9+1 Művésztelep. Idén a húsz meghívott alkotó közül tizennégyen voltak jelen az elmúlt napokban.

Forró Krisztián, telepvezető: „Szerbiából, Vajdaságból érkeztek művészek sajnos. Most külföldről még nem igazán tudtunk vendégeket fogadni a vírus miatt, inkább az itteniekre támaszkodtunk. Itt a művészek nem meghatározott témával az ő maguk által favorizált technikával, illetve eszközökkel alkottak.”

Molnár László törökkanizsai festő tizenöt éve vendége a tábornak. Olajjal dolgozik: „Az idő rövidsége határozta meg azt a témát, amivel lehet foglalkozni és elsősorban az emberek a tájképet élvezik, mert azon vélik felfedezni a hangulatokat, különösen a covidos zártság után, ismét a természet közelségét adják vissza. Ezért a természet olyan téma, amit igyekeztem kihasználni.”

A telepen a legtöbben tájképeket festettek, akril és olajalkotások születtek.

9+1 Nemzetközi Művésztelep

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.