Ugrás a tartalomra

Ma van a magyar feltalálók napja

2021.06.13
09:43
2023.11.02
08:57
Forrás
Pannon RTV
Ma azokat a kiváló magyar tudósokat, kutatókat, szakembereket ünnepeljük, akik találmányaikkal, felfedezéseikkel maradandót alkottak a jövő generációi számára.

Június 13. a feltalálók napja Magyarországon, amelyet a világ egyéb országainak példájára ünnepelnek a Magyar Feltalálók Egyesületének kezdeményezésére 2009. június 13-tól. A választás azért esett erre a napra, mert az első magyar Nobel-díjas, Szent-Györgyi Albert biokémikus 1941-ben ezen a napon jelentette be találmányát, a nagy C-vitamin tartalmú készítmények előállításának eljárását.

magyar feltalálók napja

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.