Ugrás a tartalomra

Megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs

2021.06.15
19:49
Forrás
MTI
A következő hetek döntései arról szólnak, hogy Európa legsikeresebb oltási kampányával szerzett előnyünket hogyan váltsuk "aprópénzre" - jelentette ki Szijjártó Péter a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs megalakulását követően.

Ugyanis az idén el kell érnünk az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, annak érdekében, hogy támogatást tudjunk adni a terhek jelentős részét viselő magyar családoknak a személyi jövedelemadójuk visszatérítésével - közölte videóüzenetében Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

A politikus úgy vélekedett, hogy a sikeres oltási kampánnyal komoly versenyelőnyre tettünk szert, de a versenyt még nem nyertük meg.

Márpedig - folytatta - a járvány utáni új világgazdasági korban hatalmas vetélkedés indul meg az országok között a gyártási és szolgáltatási kapacitásokért, a tőkéért, a képzett munkaerőért, illetve verseny az adórendszerek között.

Hangsúlyozta: az eddigi sikereinket a gyors döntéseknek köszönhetjük és ezt az előnyünket most is szeretnénk kihasználni. Ebben a helyzetben a következő hetekben számos olyan javaslattal fog a kormányzat előállni, amelyek javítani kívánják a magyar vállalkozások működési környezetét és lehetővé teszik, hogy Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesévé váljon - sorolta.
 
Minél több beruházás érkezzen Magyarországra, ezek a fejlesztések a magyar embereknek nyújtsanak megélhetést és folyamatosan növeljék a magyar gazdaság hozzáadott értékét és technológiai színvonalát - mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.