Ugrás a tartalomra

Folytatódik a csapadékvízelvezető-rendszer fejlesztése Szegeden

2021.06.16
06:56
2021.06.16
07:15
Forrás
MTI
Két újabb városrészben, Újszegeden és Kiskundorozsmán csaknem 16 kilométeren építenek csapadékvizet elvezető csatornát uniós támogatással.

Újszegeden hét utcában összesen 4336 méter csapadékvíz-elvezető rendszer készül. Kiskundorozsmán, a Bánomkerti-öblözetben kilenc utcát érint a fejlesztés, összesen 5301 méter csatorna épül. A projekt része a dorozsmai Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna rekonstrukciója és kapacitásának növelése a Negyvennyolcas utca és a Basahíd utca között, 1568 méteren.

A Marostő városrész kilenc utcájában épül 4637 méternyi esővíz-elvezető csatorna, valamint burkolják a Kürü sori árok medrét a Katalin utca és a Fő fasor közötti szakaszon. Kialakítanak egy három szivattyúállásos átemelőt is, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nélkül eljuthasson a Holt-Marosba.

A 1,334 milliárd forintos beruházás kivitelezője a Délút Építő és Bányászati Kft. A költségekből 1,05 milliárd forintot uniós támogatás fedez, amelyet az önkormányzat 190 millió forinttal, a Szegedi Csatornamű Társulat 94 millió forinttal egészít ki.

A 2022 első negyedévének végére elkészülő fejlesztés hosszú távú megoldást jelenthet a belvízproblémákra, valamint a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék is könnyebben elfolyik a területről, és nem okoz nagy károkat - áll a közleményben.

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.