Ugrás a tartalomra

107 új koronavírusos eset Magyarországon

2021.06.16
11:34
2021.06.16
11:40
Forrás
Pannon RTV
Magyarországon az elmúlt napon 107 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 9 többségében idős, krónikus beteg. A külhoni magyarok már magyar igazolvánnyal is regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra.

349 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 53-an vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 millió 363 ezer fő, közülük 4 millió 271 ezren már a második oltást is megkapták. Már több mint 32 ezer gyermeket regisztráltak oltásra a 12-15 éves korosztályból és több mint kétszázan már fel is vették az oltást.

A külhoni magyarok már magyar igazolvánnyal is regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra - közölte a koronavirus.gov.hu. A közleményben kiemelték: minden magyar állampolgár, így a külhoni magyar állampolgárok is folyamatosan regisztrálhatnak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon oltásra, és május eleje óta 18 ezren ezt meg is tették. Mától pedig már a magyar igazolvánnyal rendelkezők is regisztrálhatnak - írták. Hozzátették: a regisztráció érvényesítése után - a külhoni magyar állampolgárokhoz hasonlóan - hamarosan nekik is lesz lehetőségük online időpontot foglalniuk.

koronavírus

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.