Ugrás a tartalomra

A nemzeti kisebbségek kiemelkedő női alakjai

2021.06.17
13:20
2021.06.17
17:17
Forrás
Pannon RTV
A nemzeti kisebbségek kiemelkedő hölgyei címmel szerveztek kerekasztal-beszélgetést a Vajdaság Vizei Közvállalat épületében, Újvidéken.

A gyűlést Zoran Pavlović tartományi ombudsman nyitotta meg, majd a kisebbségi nemzeti tanácsok képviselői bemutatták a tehetséges, kiemelkedő teljesítményt nyújtó, vajdasági hölgyeket. Erdődi Edvina, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke Romhányi Ibi, törökkanizsai színésznőről tartott előadást.

Erdődi Edvina, alelnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Azért esett Romhányi Ibire a választásunk, mert kiemelkedő színművésznőről beszélhetünk. Olyan színművésznőről, aki a szó minden értelmében színművésznő volt, aki a szereplésekre, mint alkotói folyamatra tekintett, és úgy élte azokat meg. Egy tünemény volt,  felülmúlhatatlan tehetség. Negyvenéves karrierje alatt több mint száz szerepet vállalt, ezekből több mint hetven alkalommal a főszerep is az övé volt. A kortárs szakma legkiemelkedőbb díjait, elismeréseit tudhatja magáénak.”

Erdődi Edvina
Magyar Nemzeti Tanács
Zoran Pavlović

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.