Ugrás a tartalomra

Menesztették a montenegrói minisztert, mert tagadta a srebrenicai népirtást

2021.06.18
10:02
2021.06.18
10:09
Forrás
Origo
A 81 tagú montenegrói törvényhozásban 43-an támogatták Leposavić menesztését, tízen tartózkodtak, míg a szerbbarát Demokratikus Front ellene szavazott.

Menesztette Vladimir Leposavić montenegrói igazságügy-minisztert a podgoricai parlament. A politikus többször is arról beszélt a nyilvánosság előtt, hogy véleménye szerint a boszniai háború idején Srebrenicában nem történt népirtás. Zdravko Krivokapić Montenegró miniszterelnöke csütörtöki parlamenti felszólalásában arra kérte az igazságügy-minisztert, hogy vonja vissza Srebrenicáról szóló kijelentését, mert az ellentétes a kormány politikájával, vagy mondjon le, de erre nem volt hajlandó.

Montenegró
Vladimir Leposavić
Srebrenicai népirtás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.