Ugrás a tartalomra

Együtt a közös Európáért - rendezvény Szabadkán

2021.06.18
14:21
2021.06.18
17:41
Forrás
Pannon RTV
Az első nap témái a családi vállalkozások és az új táplálkozási trendek voltak.

Együtt a közös Európáért háromnapos rendezvény kezdődött Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központban. A mai tanácskozás központi kérdésköre a családi vállalkozások és az új trendek a táplálkozásban voltak. Savo Duvnjak, a Szerbiai Piacok Egyesületének megbízott igazgatója az új idők értékesebb termékeit boncolgatta, de az állati eredetű élelmiszerek feldolgozásának módjairól is szó esett a családi gazdaságokban, melyről Aleksandar Pižurica, az Észak-Bácskai Közigazgatási Körzet Állategészségügyi Ellenőrzési Osztályának vezetője beszélt.

Savo Duvnjak, megbízott igazgató, Szerbiai Piacok Egyesülete: „Amiről ma sokat fogok beszélni, azok az úgynevezett háztáji élelmiszerek, vagyis olyan élelmiszerek, amelyeket hagyományos receptúrák alapján készítenek el a háztartásokban, az az a gazdaságokban és a kézműves-feldolgozóknál adalékanyagok, mesterséges adalékanyagok nélkül, és amelyek természetesen ellenőrzöttek és tanúsítvánnyal is rendelkeznek.”

Együtt a közös Európáért
Népkör

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.