Ugrás a tartalomra

Hamarosan befejeződnek a munkálatok a Belgrád-Újvidék vasútvonalon

2021.06.19
11:45
2021.06.19
11:55
Forrás
Szerbiai RTV
Az év végéig két szakasza is elkészülhet, ez összesen 75 kilométeres útvonalat jelent. Az első vonat 2022 februárjában indulhat majd el - mondta Tomislav Momirović szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

A vasútvonalat óránként 200 kilométeres sebességgel haladó vonatokra tervezték. A járművek svájci gyártmányúak lesznek - közölte Momirović. Szavai szerint ezek vasúton közlekedő luxusjárművek lesznek, szépek, gyorsak és kényelmesek. Belgrád és Újvidék összekötése egyébként azért fontos, mert ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy biztosíthassák Szerbia bruttó hazai termékének 60 százalékát. Bejelentések alapján, az Újvidék-Szabadka közötti 108 kilométeres és a szerb-magyar határ felé vezető szakasz felújítási munkálatai szeptember elsején kezdődnek el.

vasút
Belgrád-Újvidék vasútvonal
Tomislav Momirović

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.