Ugrás a tartalomra

Ösztöndíj a törökkanizsai középiskolásoknak

2021.06.19
12:16
2021.06.19
17:01
Forrás
Pannon RTV
Ösztöndíjban részesült 58 törökkanizsai középiskolás, amit a Törökkanizsáért Egyesület adott át tegnap délután a helyi könyvtárban. Az egyszeri támogatás lehetőségének megvalósítása Magyarország kormányának köszönhető.

Mihók Emese törökkanizsai tanuló is részesült az egyszeri ösztöndíjtámogatásban. Elmondta, nagyon örül a támogatásnak, mert ezt a pénzt több célra is fel tudja használni.

A szülők számára is nagy segítség a támogatás. Bajúsz Szuzanna: „A nagyobb fiam már egyetemre jár, ő is kapta már a Törökkanizsáért Egyesület ösztöndíját. Most a kisebbik fiam középiskolába jár, ő is kapja ugyanazt az ösztöndíjat és nagyon örülünk neki, mert minden dinár jól jön.”

A Törökkanizsáért Egyesület már évek óta támogatja azokat a középiskolás gyerekeket, akik a község területén élnek és magyar nyelven végzik tanulmányaikat az iskolában – emelte ki Orosz Urbán Csilla az egyesület elnöke. Hozzátette: „Azért gondoltuk ezt a korcsoportot megcélozni, mert igazából a későbbiekben a felsőoktatásban más forrásokból is tudnak ösztöndíjakat kapni, viszont a középiskolásainknak nem sok lehetőségük van arra, hogy ösztöndíjakat kaphassanak.”

A szervező hozzátette, az, hogy támogathatják a diákokat Magyarország kormányának köszönhető.

Törökkanizsa
ösztöndíj

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.