Ugrás a tartalomra

Vörös copfos kislány, akivel mindig történik valami – ő Harisnyás Pippi

2021.06.21
14:37
2021.06.21
19:25
Forrás
Pannon RTV
A Harisnyás Pippit láthatták a szabadkai közönség legkisebbjei a Szabadkai Gyermekszínházban. A vörös copfos, rakoncátlan kislány történetét a bolgár Vesselin Boidev rendezte.

Ki ne ismerné a svéd írónő copfos bajkeverőjét, az örök lázadó Pippit? Mellette nem lehet unatkozni, mert ő az, akivel mindig történik valami, de akinek mindig helyén az esze és a szíve. A Szabadkai Gyermekszínház színpadán a világ legerősebb kislányát Gál Elvira játssza.

„Nagyon hálás a báb, ha ránézel, akkor látod, hogy ő a Pippi, én pedig így belül a kis lelkemben vagyok a Pippi. Mert ez a Pippi egy kislány, aki nadrágot hord egyébként és mindenféle csintalanságban vesz részt. Ő egy nagyon jóindulatú gyerek, akiben még ott van az összes álomvilág, még nem ölték ki belőle a felnőttek.”

Az előadás a cirkusz hangulatát idézi, sok tánccal, énekkel, hihetetlen történetekkel, ahol furcsa módon találkozik a képzelet és a valóság. A díszletet és a bábokat a bolgár Hristina Nedeva Hraščeto tervezte.

„Az előadás alapötlete a szabadság volt. Emellett pedig a gyermeki játék. Olyan teret kellett teremtenem, ahol a bábok és a színészek is játszanak, amelyben a gyerekek is úgy érzik, részesei az előadásnak.”

Az előadást az erő és a gyermeki képzelet nagyságáról legközelebb csak őszre láthatja majd a közönség.

Szabadkai Gyermekszínház

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.