Ugrás a tartalomra

Herczeg Zsolt a Savaria Filmszemle díjáról: Örülök az elismerésnek

2021.06.22
14:28
2021.06.22
16:48
Forrás
Pannon RTV
Különdíjas lett irodalom kategóriában munkatársunk, Herczeg Zsolt, és kollégáink Radnóti nyomában című alkotása a 8. Savaria Filmszemlén.

A film Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár vers-zarándoklatát mutatja be. A versvándor, a költő, Radnóti Miklós és a bori munkaszolgálatosok utolsó útját járja be, Bortól Abdáig, 850 kilométeren és három országon át. A szemlére magyar állampolgárok pályázhattak magyarság, magyar kulturális értékek, jeles, ma is élő, vagy történelmi személyiségek témakörökben.

Herczeg Zsolt, rendező: „Természetesen örülünk a díjnak, ezt mondhatom az egész stáb nevében. Minden apró vállveregetésnek örülünk, hát még egy ilyen rangos elismerésnek, mint amit kaptunk itt a 8. Savaria Filmfesztiválon. Külön öröm volt, hogy részt tudtam venni a fesztiválon, mert az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt számos fesztivál elmaradt, illetve online formában valósult meg, ahol díjat kaptunk, így nem tudtunk találkozni a pályatársakkal, illetve a zsűrivel, de itt most szerencsére tudtunk ismerkedni, beszélgetni a filmekről.”

Herczeg Zsolt
Savaria

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.