Ugrás a tartalomra

Elkezdődtek a kisérettségik Szerbiában

2021.06.23
11:06
2021.06.23
16:39
Forrás
Pannon RTV
A diákok tudásfelmérése több napon át tart. A nyolcadikosok ma az anyanyelvi, csütörtökön a matematikai, pénteken pedig a kombinált tesztet oldják meg.

Nyolcadikosoktól volt hangos a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola udvara. Rogić Imani a magyar kisérettségitől tartott egy kicsit, mint mondta már várja a végét és a nyaralást tervezi.

„A fizika meg a magyar. Szerintem egy kicsit nehezen fog menni. Azért mert nem néztem át a fizikát és azért. De a biológiát, a földrajzot és a kémiát mind megtanultam.”

Birkás Dorina a próba kisérettségihez képest most jobban felkészült.
„A próba kisérettségim viszonylag jól sikerült, és úgy gondolom, hogy a mostani érettségi is jól fog sikerülni. Felkészülni az előkészítőkön meg néha otthon készültem fel.”

A tanárok elmondása szerint az online felkészülés nem tudta pótolni a személyes órákat. Az érettségire felkészítő órákat minden héten megtartották – mondta Bajusz Koncz Ágnes. Az iskola tanára hozzátette: „Külön felkészítő órák voltak matematikából és kémiából is, mert mind a kettőt én tanítom nekik és igyekeztünk oda tenni magunkat, hogy végig tudjuk venni azokat a kérdéseket, amik általában elő szoktat fordulni.”

Minden teszten maximum 20 pontot érhetnek el a diákok. A pontszámokat átalakítják, így a három feladatsorból összesen negyven pontot gyűjthetnek össze. Az iskolában a hajdújárási és a királyhalmi nyolcadikosok együtt írták a tesztet.

kisérettségi

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.