Ugrás a tartalomra

Új munkaruhák a magyarkanizsai tűzoltóknak

2021.06.23
11:41
2021.06.23
17:18
Forrás
Pannon RTV
Sikeresen pályázott a Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség a tartományi titkárságnál. A támogatásnak köszönhetően a község 7 egyesülete, összesen 70 munkaruhával gazdagodott.

Egyesületenként tíz-tíz munkaruhát sikerült megvásárolnia a Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetségnek a megnyert pályázati összegből – emelte ki Bajtai Balázs, Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség főparancsnoka. Hozzátette: „Egy ilyen komplett ruházatnak az összértéke 60 ezer dinár, és ez azt jelenti, hogy mind a hét egyesület 2,5 millió dinár értékű pályázatot nyert, amihez 20 százalék önrészt kellett biztosítanunk, ami összesen 420 ezer dinár volt, és ezt az önkormányzatnak köszönhetően tudtuk biztosítani.”

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a magyarkanizsai önkormányzat már évek óta szorosan együttműködik. Fontos, hogy minél felszereltebb legyen az egyesület - nyilatkozta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

„A civil szervezetek támogatásán keresztül minden évben nagyjából 3 millió dinárral támogatja az önkormányzat az önkéntes tűzoltók működését. Ez egyaránt érvényes a működési költségekre, programjaikra, versenyekre való eljutásra és most ebben az esetben a sikeres pályázatokhoz való önrész biztosításában is partner az önkormányzat.”

Magyarkanizsa önkormányzata és a tűzoltó egyesület fő célja a gépjárműpark növelése és korszerűsítése, ami még hatékonyabbá tenni az Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját.

Magyarkanizsa
tűzoltó
Fejsztámer Róbert

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.