Ugrás a tartalomra

Bánáti borok bemutatója Nagybecskereken

2021.06.24
13:45
2021.06.24
17:39
Forrás
Pannon RTV
A borászok helyett a nézőket díjazták ajándék-nyaralással.


Bánát egykor a szőlőtermesztésről és a borászairól volt ismert. A Bánáti Borok Nemzetközi Fesztiváljának a célja az, hogy a borkultúra hagyományát visszahozza a vidékre. A ma Nagybecskereken megrendezett második fesztivált ezúttal szabadtéren tartották meg és bemutató jellege volt.

Nem osztályozták a borokat, a borkóstolás pedig a közel 40 fokos hőségben mértékletes volt. A borászok helyett a nézőket díjazták ajándék-nyaralással. A másik kísérőrendezvény a Bánáti szorgos kezek 21. kiállítása volt, amelyen a népi kézművesség és konyha művelői mutatták be alkotásaikat.

A borászok szakelőadáson vehettek részt, a közönség pedig alkalmi művelődési műsort láthatott. A megnyitó jelen volt Ioan Popa, a romániai Resicabánya polgármestere és Vladan Tadić, Szerbia temesvári főkonzulja.

Pakai Árpád, borász: "Kis borászatokról van szó. Ilyen ezer literig készít mindenki. Öt-hatszáz, nyolcszáz, ezer litert. Általában a szőlőt itt szerzem be Bánátban. Mert úgy gondolom, hogy ha már itt lakok, akkor olyan szőlőből készítsek bort, ami itt terem. Nem látom nagy értelmét most vásárolni más tájakról a szőlőt. Tehát ez az én elvem. Valakik vásárolják Szerbiában, Észak-Macedóniában. Nálam nem így működik. És mondhatom, hogy minden évben jobb és jobb és szerintem az emberek így nő a borokra az érdeklődés. Már úgy mondva, hogy én is minden évben egy 150-200 literrel többet."

bor
borászat
Nagybecskerek
bemutató

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.