Ugrás a tartalomra

Brnabić: Nincs elég beoltott a kollektív immunitáshoz

2021.06.25
13:28
2021.06.25
15:44
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai egészségügyi rendszer iránti bizalom 12 százalékkal nőtt az utóbbi időben.

Nincs elég ember beoltva a koronavírus elleni védőoltással ahhoz, hogy kollektív immunitásról beszélhessünk Szerbiában - hívta fel a figyelmet Ana Brnabić azon a panelbeszélgetésen, amelyet a Változás éve - Egészség, járvány, tanulságok elnevezéssel szerveztek meg. A szerb miniszterelnök hozzátette, a járvány még nem ért véget, újabb és újabb kihívásokkal kell szembenéznünk, és nem szabad még mentálisan ellazulnunk.

Egy egészségügyi kutatás szerint a szerbiai egészségügyi rendszer iránti bizalom 12 százalékkal nőtt az utóbbi időben. Brnabić kiemelte, sok fejlesztés megvalósult az egészségügy tekintetében: két covid-kórházat felépítettek, egy kórház jelenleg is épül, továbbá több egészségügyi dolgozót foglalkoztatnak és korszerű felszerelésekkel is gazdagodtak az intézmények.

Ana Brnabić
immunitás
védőoltás
vakcina

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.