Ugrás a tartalomra

Tombol a kánikula - a medencén is fontos az óvatosság

2021.06.29
16:22
2021.06.30
07:50
Forrás
Pannon RTV
Narancssárga riasztás van érvényben Szerbiában. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetést adott ki, ugyanis holnap is 32 és 36 Celsius-fok között fog mozogni a hőmérséklet.

A szakemberek azt ajánlják, ha csak tehetjük, kerüljük a napot, legyünk a hűvösben és minél több folyadékot vigyünk be. Többen ilyenkor strandolni járnak, ott is fontos az óvatosság.

Már a dél körüli órákban sokan ellátogattak a szabadkai sétaerdei medencébe.

Szirák Mária: „Jöttem a strandra kicsit hűsölni, mert nagyon melegem van. Nem igazán bírom a meleget. Általában hűvös szobában tartózkodok, vagy kint a hűvösben, esetleg víz mellett.”

Miljana Matković: „Medencére járunk, estefelé sétálunk valamerre, eljárunk a barátnőkkel egymáshoz, megiszunk valami hideget. Mivel meleg van, többnyire fürdeni járunk.”

A medencén is fontos az óvatosság - mondta Dr. Pajor Margit. A magyarkanizsai mentőszolgálat vezetőorvosa hozzátette, a legfontosabb az, hogy ne ugorjunk hirtelen bele a hideg vízbe, hanem fokozatosan hűtsük le a testünket. „A tűző napra óvatosan kell kimenni. Állandóan vizezni kell a testet. Természetesen napolajakat, védőtejeket is kell használni, hogy az UV-sugarak minél kevésbé károsítsák a bőrt. Nagyon, de nagyon fontos, ha vízbe megyünk, akkor ne hirtelen ugorjunk bele a vízbe a felmelegedett testtel, hanem lassan, fokozatosan hűtsük le a szervezetünket, lábainkat, kezeinket, aztán az arcunkat.”

Hozzátette, aki csak teheti, kerülje a napot, akinek viszont muszáj melegen tartózkodnia, tegyen valamit a fejére, gyakran vizesítse a haját, hogy ne melegedjen át a feje. A szakember szerint az is fontos, hogy igyunk elég folyadékot és vigyünk be ásványi anyagokat is.

hőség
kánikula
medence

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.