Ugrás a tartalomra

Új sor, új bekezdés

2021.06.30
11:21
2021.06.30
18:40
Forrás
Pannon RTV
Egy, a Fokos zenekar által megzenésített Bogdán József verssel, az Anyám, Magyarországgal kezdődött tegnap délután az óbecsei Népkönyvtár és a Keresztény Értelmiségi Kör által szervezett Új sor, új bekezdés című irodalmi találkozó Óbecsén.

Bogdán József papköltővel Szilágyi Edit beszélgetett. A Népkönyvtár vendége számára a tegnapi nap több okból is különleges volt.

„Mindig úgy érzem, hogy föl tudok állni, és újra tudom kezdeni az életemet, a sorsomat, ezért a cím Új sor, új bekezdés. Egyrészt a mai napon 38 éve vagyok pap, Péter-Pál napján lettem pap 1983-ban, másrészt itt lehetek Óbecsén a gyönyörű könyvtárban, kedves emberek előtt, akik segítenek ebben az új kezdésben, a járvány tüskés leple után. Ez az újdonság megszületett az én lelkemben is itt, a könyvtárban.”

Óbecse
Bogdán József

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.