Ugrás a tartalomra

Okosakból ügyesek, ügyesekből okosak

2021.06.30
14:24
2021.06.30
17:45
Forrás
Pannon RTV
Napközis mesés tábort tartanak Ludason. A gyerekek hétfő óta okos leányokról és ügyes legényekről hallhatnak meséket, a foglalkozások ezek a történetek köré épülnek. Lovaglás, gyógynövénygyűjtés, kézműveskedés is várja a gyerekeket péntekig.

Vajon mi a titkuk az okos leányoknak? Hát a legények miben ügyesek? Ezekre a kérdésekre keresik öt napon keresztül a választ a táborozók és a táborvezetők. A gyerekek már tisztában vannak a meseolvasás és mesehallgatás pozitív hatásaival.

Ricz Zalán: „Fejleszti a képzelőerőt, amely a gyerek fejlődésében segíthet sokat, meg élményt is ad a gyerek számára, hogy milyen volt az élet régen.”

Báló Szilárd: „A képzelőerő azért fontos, hogy a gyerekek jobban feltalálják magukat, jobban képzeljenek el mindent, ne mindent egyhangúan. Ezért jó a jobb képzelőerő és ezért jó a sok mesehallgatás.”

Minden nap egy újabb mese köré fűződnek a programok.

Ricz Dencs Tünde, táborvezető: „Ma az Erdőzöldítő, mezővirágoztató királykisasszonyról meséltem nekik, és e szerint fogunk ma egész nap dolgozni. Csináltak alkotásokat zöld növényekből, délután gyógynövényeket gyűjtünk, gyógykrémet készítünk. Minden e köré szerveződik. Tegnap ügyességi játékok voltak, néztük, hogy milyen ügyesek és milyen okosak a lányok, holnap kincskeresés lesz.”

A táborozókra lovaglás, kézműveskedés, izgalmas csapatjátékok is várnak.

Fehér Janka: „Nagyon tetszik, hogy ilyen sok az állat. Nagyon érdekes programok vannak, játékok, és sokat kint vagyunk.”

Farkas Márk: „Legjobban a lovaglás tetszett, meg ez, hogy levelekből kell csinálni embereket meg állatokat.”

Farkas Andrej: „Volt három csapat és mindegyiknek volt egy üvegje, amit meg kellett tölteni vízzel. Az nyert, aki előbb megtöltötte.”

A táborvezetők azt ígérik, hogy az 5. nap végére az okosak ügyesek, az ügyesek pedig okosak lesznek.

mese
mesetábor
Ludas
Ricz Dencs Tünde

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.