Ugrás a tartalomra

Zalaegerszegi, beregszászi és galántai dobogósok a Határtalanul vetélkedőn

2021.07.01
13:26
Forrás
hatartalanul.net
A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium osztálya lett az első a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul középiskolai vetélkedősorozatán.

A kárpátaljai Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium csapata a második, a felvidéki Galántai Kodály Zoltán Gimnázium osztálya a harmadik helyezést ért el. A nagyszabású vetélkedő negyedik helyén hatalmas küzdelemben a budapesti Eötvös József Gimnázium 9b osztálya végzett. A legjobb osztály egymillió forint pénzjutalmat kap, a dobogósok 300-300 ezer forintot, de a fődíjon kívül is több mint ezer díjat és ajándékot oszt ki a magyar nemzetpolitikai államtitkárság a legügyesebb versenyzők között.

A legjobb osztály egymillió forint pénzjutalmat kap, a dobogósok 300-300 ezer forintot, de a fődíjon kívül is több mint ezer díjat és ajándékot oszt ki a nemzetpolitikai államtitkárság a legügyesebb versenyzők között. A felkészítő tanárokat is díjazzák.

Az első tíz csapat részt vehet a Honfoglaló táborban augusztusban.

Határtalanul
vetélkedő
középiskola
Zalaegerszeg
Beregszász
Galánta

Most

13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.