Ugrás a tartalomra

Energetikai támogatások zentaiaknak

2021.07.01
14:00
2021.07.01
17:36
Forrás
Pannon RTV
Zenta község is sikeresen pályázott a szerb energetikai minisztérium által kiírt energiahatékonysági pályázaton. 87 község jelentkezett, ebből 68 került ki nyertesként.

Czegledi Rudolf zentai polgármester elmondta, hogy a megnyert támogatási összeggel a következő hónapokban, előreláthatólag már a fűtésszezont megelőzően, közel 10 millió dinár került fektetnek be energiahatékonyság céljára a községben. A tervek szerint a pályázatokat, amelyekre a lakosság jelentkezhet, a helyi önkormányzat írja ki. A három főbb célterület a nyílászárók cseréje, a falak szigetelése, valamint a fűtésrendszer korszerűsítése. A háztartásonként megnyerhető pályázati összeg 70 és 120 ezer dinár között mozog majd. Czegledi Rudolf polgármester Sztantity Szebasztiánt, Zenta község gazdasággal megbízott tanácstagját nevezete ki a pályázat koordinálásért és ellenőrzéséért felelős személynek

Sztantity Szebasztián, gazdasággal megbízott tanácstag, Zenta KT: „Fontos elmondani a lakossági támogatások vonatkozásában, hogy ez az energetikai passzus, illetve energetikai tanúsítvány ebben a pályázati körben nem fog kelleni. A nyertes pályázóknak kell majd kis építkezési engedélyt igényelniük itt az önkormányzatban, de ennek a módjáról, folyamatáról természetesen értesítjük őket, és egyeztetünk majd azokkal a pályázókkal, akik nyernek a pályázaton.”

energetika
Zenta
Czegledi Rudolf
Sztantity Szebasztián

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.