Ugrás a tartalomra

Temerin napja van

2021.07.01
17:05
2021.07.01
19:31
Forrás
Pannon RTV
Ma van Temerin község napja. 1955. július elsején lett község Temerin úgy, hogy közigazgatásilag hozzácsatolták Járekot és Szőreget.

Az ünnepségen, díjakat osztottak ki a temerini egészségháznak és a község művelődési egyesületeinek.

Varga Flórián, elnök, Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület, Temerin: „Több évtizede működik a Szirmai, lehet, hogy más név alatt, de a temerini magyarságnak, az amatőröknek ez egy gyülekezőhelye volt mindig.”

A díszpolgári titulust, idén Dr. Nagy Imre kapta.

Prof. Dr. Nagy Imre, díjazott, Temerin: „Én a tudományos munkámban megpróbáltam mindig a tudományt a gyakorlati életnek átállítani, tehát a gyakorlati élet szempontjából alkalmazni, és ezt elsősorban mindig a helyi környezetben próbáltam, itt találtam általában megértő emberekre.”

A díjakat Pásztor Róbert a temerini községi-képviselő testület elnöke adta át: „Én azt hiszem, hogy ezek az elismerések nagyon jó kezekbe kerület, megérdemeltek, ami pedig a díszpolgári titulust illeti, külön büszkeséggel tölt el, hogy a tanító bácsi, akit én úgy hívok, hogy tanító bácsi, mivel nekem középiskolában tanárom volt, professzor, doktor Nagy Imre tanító bácsi kapja.”

Temerin gazdaságilag nagyon jó pozícióban van, ugyanis közel van hozzá Újvidék, Vajdaság földrajzi középpontjában terül el, valamint fontos nemzetközi és regionális utak kereszteződnek itt - mondta Mladen Zec, Temerin polgármestere: „A község ma már sokkal korszerűbb, tisztább, fejlettebb. Temerin községben fejlődnek a kisvállalkozások és az ipar. Fejlesztési projekteken dolgozunk, felszereljük a munkaterületeket. Az itt élő fiatalok így szívesen maradnak és élnek majd Temerinben.”

Temerinben további kulturális programokat terveznek, de különféle fejlesztéseket is, az élet minden területén.

Temerin
Járek
Szőreg
Pásztor Róbert
Mladen Zec

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.