Ugrás a tartalomra

Ismerkedés a Topolyai-tó állat- és növényvilágával

2021.07.03
14:13
2021.07.03
16:02
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal szervezte meg Csemete Természetismereti Oktatótáborát a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület. A tábor keretében a 6 és 9 éves kor közötti gyerekek részletesen megismerkedhettek a Topolyai-tó körüli növény- és állatvilággal.

A táborban több természettudományi szakterülettel is foglalkoztak a csemeték, mint a madártan, növénytan vagy például a rovartan. A topolyai Rak Sofija számára a méhek voltak a legérdekesebbek.

„Nagyon tetszett a tábor, nagyon szerettem itt lenni, mert tanultam is.”

Nemcsak a gyerekek, de a szülők is megtalálják a számukra érdekes programokat az Arcus Környezetvédő Egyesület kínálatából.
Nyomtató Mirandolina: „Volt bagolygyűrűzés, nekem az nagyon tetszett, ezért úgy gondoltam, hogy jó volna, ha a gyerekek is kipróbálnák.”

Az általános és középiskolás fiatalok számára már 30 éve szerveznek természetvédelmi oktatótábort. Az évek során azonban nagy igény mutatkozott a kisebb korosztályok részéről is egy ilyen jellegű rendezvény megszervezésére - mondta Sihelnik József, a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület titkára.

„Sajnos nem tudjuk egyébként kivitelezni, illetve nagyon sok szakemberre lenne szükség ahhoz, hogy a kisebbeket el tudjuk különíteni az idősebbektől, és megfelelően tudjunk foglalkozni mindenkivel. Ezért úgy gondoltuk, hogy egy napközis tábort szervezünk.”

A nagy érdeklődésre való tekintettel és a visszajelzések alapján a szervezők bíznak abban, hogy a későbbi években is megszervezésre kerül a tábor.

Arcus Környezetvédő Egyesület
Topolya
Sihelnik József

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.