Ugrás a tartalomra

Júliusban történik a legtöbb közlekedési baleset Szerbiában

2021.07.05
13:46
2021.07.05
13:54
Forrás
Szerbiai RTV
Az utóbbi néhány napban is több halálos kimenetelű szerencsétlenség következett be.

Vladimir Vida, a közlekedési rendőrség igazgatóságának munkatársa a Szerbiai RTV műsorában elmondta, hogy az év eleje óta 16 500 baleset történt, amelyekben 214 ember halt meg. Az előző évek statisztikái azt mutatják, hogy a nyári hónapokban több a baleset. Aki útra készül, az pihenten induljon, és tartson közben szüneteket - magyarázta a szakember. Rámutatott, hogy a tragédiák egyik legfőbb oka a fáradtság, és ez különösen az autópályán történő baleseteknél érvényes.

Azt is elmondta, hogy az év eleje óta több mint 18.000 sofőrt zártak ki a forgalomból, akik alkohol befolyása alatt ültek a volán mögé, illetve közülük mintegy 800-an kábítószer hatása alatt álltak. Vladimir Vida hozzátette, hogy az autópályákat fokozottan ellenőrzik, és felszólította a járművezetőket a biztonsági öv kötelező használatára.

baleset
közlekedés
rendőrség

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.