Ugrás a tartalomra

Több száz millió euró a Nyugat-Balkán infrastrukturális projektjeire

2021.07.06
13:36
Ezek az útvonalak szervesen kötődnek a transzeurópai közlekedési folyosókhoz.

Az Európai Parlament plenáris ülése Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz címmel közös vitát tartott több közlekedés politikát érintő dosszié megvitatására.

Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő felszólalásában emlékeztetett: a teljes európai összekötöttség eléréséhez nem feledkezhetünk meg a nyugat-balkáni régióról sem.

Az Európai Bizottság nyugat-balkáni beruházási terve több száz millió euróval támogatja a régió infrastrukturális projektjeit, többek között a Belgrádot és Észak-Macedóniát összekötő vasútvonal felújítását. Ezek az útvonalak szervesen kötődnek a transzeurópai közlekedési folyosókhoz, ezért már most meg kell teremteni a jogi kapcsolatot a transzeurópai közlekedési hálózatokat szabályzó rendelet és a különböző nyugat balkáni infrastrukturális projektek között - hívta fel a figyelmet a politikus.

Deli Andor
Nyugat-Balkán
infrastruktúra

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.