Ugrás a tartalomra

Kezdődik az Exit fesztivál

2021.07.08
15:02
2021.07.08
17:14
Forrás
Pannon RTV
A legtöbb külföldi fesztiválozó már napokkal ezelőtt megérkezett Újvidékre.

Ma este kezdődik Újvidéken a huszadik Exit fesztivál, a tavalyi kihagyás után. A fő színpadon 20 órától kezdődik a megnyitó, éjfélkor pedig tűzijáték lesz, a világhírű Dj Snake fellépése előtt.

Délután még az Exit fesztivál színpadait építették a péterváradi várban, hét órakor viszont már megnyitják a kapukat. Csak az jöhet be aki rendelkezik digitális zöld igazolással, tehát vagy átesett már a koronavírus-járványon, vagy felvette a védőoltást, illetve antigén tesztet és negatív PCR-tesztet is fel lehet mutatni.

A város különböző pontjain már délután elkezdődtek a bulik. Színpadokat állítottak fel a nagyobb kávézókban és a központban, ahol a résztvevők ráhangolódhatnak a bulira, a nyitás előtt.

Hadnagy Csongor, Óbecse: "Valójában itt már délután öt órától indul a buli, illetve Exit után ide várják az afterezőket, akiknek nem volt elég maga a fesztivál az éjszaka folyamán."

A legtöbb külföldi fesztiválozó már napokkal ezelőtt megérkezett Újvidékre.

Nour Mbaye, Franciaország: "Ez az egyetlen ilyen nagyszabású fesztivál Európában. Szeretném megnézni Dj Snake-et, David Guetta-t, Dax J-t., Nina Kraviz-et, Agents Of Time zenekart, és még sok mást is."

A regisztrációs standoknál már reggel óta kígyóztak a sorok.

Tóth Gergő, Magyarország: "Most körülbelül ilyen öten vagyunk itt, hatan. Olyan tizennyolcan jöttünk körülbelül különböző autókkal, különböző helyekről, van egy ilyen kis csapatunk az ország különböző pontjairól."

Ma az Újvidéki Vásár termében ingyenesen koronavírus gyorsteszteket végeztek fesztiválozókon. 4 120 emberből senkinél sem mutatták ki a vírust.

EXIT
Újvidék
Pétervárad
fesztivál
nyitónap
zene
Dj Snake

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.