Ugrás a tartalomra

Film-Katt: Filmes tábor Óbecsén

2021.07.08
17:33
Forrás
Pannon RTV
A kisfilmek forgatásának az alapjaival Rókus Zoltán színművész ismerteti meg a résztvevőket.

A Perem Magyar Színházi Egyesület szervezésében ezen a héten Film-Katt címmel első alkalommal tartanak filmes tábort az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A kisfilmek forgatásának az alapjaival Rókus Zoltán színművész ismerteti meg a résztvevőket.

Toll címmel forgattak kisfilmeket a Film-Katt elnevezésű filmes tábor résztvevői, akik hétfő óta ismerkednek a filmkészítés alapjaival az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A toll életét bemutató filmek a tábor második napján készültek.

Teleki Áron: "Engem nagyon izgatott a filmkészítés és a kamerázás. Most csinálni fogunk egy olyan kisfilmet, amiben arról lesz szó, hogy milyen a munkakapcsolat az alkalmazott és a főnök között."

Koncz Antónió már korábban is próbálkozott filmkészítéssel. A tudását szeretné most elmélyíteni.

"Azért jöttem, mert ezelőtt is érdekelt a filmkészítés, csináltam is. Azért jöttem, mert itt olyan szakemberek vannak, akik át tudják adni azt a tudást, amire nekem szükségem van, meg amit szeretnék."

A tábort Rókus Zoltán színművész vezeti, ő elsősorban a filmkészítés művészi részét szeretné átadni a résztvevőknek, akik a vágás alapjait már korábban maguktól megtanulták.

"Lényegében a vágással nem kellett foglalkozni, inkább a művészi részével: mi az, ami elhanyagolandó, mi az, amit inkább ki kell hangsúlyozni, ha van egy témánk, mi a mondanivalója, és a mondanivalót hogyan tudjuk felépíteni képkockákból, hogy az hangsúlyos legyen. Lényegében ez az, amire kiéleződött ez a tábor."

A Perem Magyar Színházi Egyesület szervezésében megvalósult táboron készült filmeket pénteken este a közönségnek is megmutatják az alkotók.

Óbecse
Film-Katt
tábor
film

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.