Ugrás a tartalomra

180 milliós piac nyílt meg Szerbia előtt

2021.07.10
10:59
2021.07.10
11:10
Forrás
Pannon RTV
Hatályba lépett a Szerbia és az Eurázsiai Gazdasági Unió közötti szabadkereskedelmi megállapodás.

Ennek értelmében egyebek mellett kecske- és juhsajt kivitelére nyílt lehetőség Oroszországba, Kazahsztánba, Fehéroroszországba, Örményországba és Kirgizisztánba. A megállapodást 2019 októberében Moszkvában írta alá Ana Brnabić kormányfő, aki akkor közölte, hogy évi 2 ezer tonna cigaretta, 90 ezer liter Vinjak, 400 tonna tehéntúró és sajt, továbbá korlátlan mennyiségű kecske- és birkasajt, valamint gyümölcspálinka vámmentes exportálása válik lehetővé. Szavai szerint az egyezmény, amely egy több mint 180 millió fogyasztót számláló piachoz való hozzáférést tesz lehetővé Szerbia számára, addig lehet érvényben, amíg az ország be nem lép az Európai Unióba. Az EU képviselője is erre hívta fel a figyelmet, Peter Stano szerint az ország addig köthet kétoldali megállapodásokat, amíg nem lesz az Európai Unió tagja.

Eurázsiai Gazdasági Unió

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.